Zeilen en varen

Ons groepsverblijf bevindt zich direct aan het water. De Gouwzee biedt een open verbinding met het Markermeer, het IJsselmeer en allerlei vaarroutes door het mooie Waterland.

Zelf een zeilboot huren?

Tegenover Hoeve Chapeau bevindt zich Watersportcentrum De Zeilhoek. Zeilliefhebbers die graag een of meerdere dagen het water van het IJsselmeer op willen varen kunnen hier terecht voor zeilbootverhuur. De moderne jachthaven staat in open verbinding met het IJsselmeer. Via een betonde geul zonder bruggen of sluizen vaart u zo het ruime water op. De haven heeft 159 ligplaatsen, een riant en beschut grasveld met diverse speeltoestellen voor de kinderen en een eetcafé waar haast culinair kan worden genoten van een hapje en een drankje.

Voor tarieven en meer informatie: www.eetcafedezeilhoek.nl

Zeilen met Herman

Onze buurman Herman biedt zeiltochten aan op zijn zeiljacht. Je stapt een paar honderd meter van ons groepsverblijf op en kunt de hele dag varen op het Markermeer. U kunt direct contact met hem opnemen via: https://www.chartermetherman.nl/.

Fluistervaren

In het nabije Overleek bevindt zich Theetuin Overleek. Hier kunt u niet alleen genieten van verschillende soorten thee en koffie met een keuze uit overheerlijke zelfgemaakte taarten, maar ook een fluisterboot/ sloep huren hoort tot de mogelijkheden. Voor tarieven en meer informatie: www.theetuinoverleek.nl