Paling roken

Cursus paling/garnalen roken voor fijnproevers

De geur van smeulend beuken en eiken hout, de diep brons kleurige en warme paling. Er gaat niets boven een warm gerookte paling en een glas goede witte wijn. Een knisperend vuurtje, zon, uitzicht over het water……
Al eeuwen wordt er in Waterland aal gerookt op traditionele wijze. Aal wordt beschouwd als een van Nederlands lekkerste delicatesse. Het is daarom niet voor niets dat Uitdam, Volendam en Marken er bekend om staan. Gerookte garnalen met saffraan Aioli, vers gebakken zuurdesem en aardappelsalade. In Scandinavie op de eilanden en Fjorden staan al eeuwen kleine houten rokerijen (ook wel Rokeriet genoemd). Wij hebben deze traditie
naar Nederland gehaald en leren u deze garnalen roken. Een uniek gerecht waar u nog lang over na zult praten. In de tuin van rokerij Uitdam wordt een heerlijke cursus verzorgd en leert men in vier uur tijd de kneepjes van het roken (rijgen, drogen, garen en afroken. Tijdens de cursus worden er hapjes en drankjes geserveerd. Aan het eind van deze cursus heeft u genoeg kennis om zelf te roken en uw gasten te imponeren.