Wandelen en fietsen

Hoeve Chapeau is een perfecte uitvalsbasis om de omgeving per fiets of te voet te verkennen. We kunnen u diverse suggesties doen. Bij de plaatselijke VVV’s zijn ook talloze routes te vinden om langs rustige paden en wegen verschillende dorpjes te bezoeken en het natuurlijke landschap te ontdekken.

Op de fiets bent u zo in Volendam, met zijn oude visafslag, gezellige winkeltjes en de tot de verbeelding sprekende klederdracht. Of in Edam, met haar bekende rode kaasjes en de knusse, historische binnenstad. Gaat u wat verder, dan rijdt u langs de dijken naar Hoorn of Monnickendam of dwars door de weilanden van Waterland en de Purmer, waar authentieke boerderijen en verstilde dorpjes als Kwadijk, Middellie en De Rijp aan de tijd ontsnapt lijken te zijn. En als u lekker wilt uitwaaien pakt u de route langs de dijk naar Marken.

Wandelmogelijkheden zijn er ook genoeg. Houdt u van stads- of dorpswandelingen of wandelt u liever in de natuur? Natuurgebieden als de Hemmelanden, het Purmerbos, het Ilperveld en het Twiske bieden de natuurliefhebber veel variatie. Voor stadswandelingen kunt u terecht bij de VVV’s in Amsterdam, Edam, Hoorn, Purmerend en Zaandam. In Volendam kunt u terecht voor een kunsthistorische puzzelroute bij Hotel Spaander.

route.nl - Nat en droog, Markermeer en de Beemster planjeroute.nl - fietsen in de omgeving van Hoeve Chapeau